loading...
فرزانگان شاهد
آخرین ارسال های انجمن
حسین نصرتی بازدید : 3869 جمعه 15 آذر 1392 نظرات (4)

 

آزمون چهار گزینه ای علوم تجربی پایه ی ششم

 

( پنج درس اول )

دریافت فایل آزمون در ادامه ی مطلب

حسین نصرتی بازدید : 5176 شنبه 02 آذر 1392 نظرات (0)

 

آزمون چهار گزینه ای علوم تجربی پایه ی ششم

 

( سه درس اول )

دریافت فایل آزمون در ادامه ی مطلب

حسین نصرتی بازدید : 3352 چهارشنبه 29 آبان 1392 نظرات (0)

آزمون چهار گزینه ای علوم تجربی پایه ی ششم

 

( چهار درس اول )

دریافت فایل آزمون در ادامه ی مطلب

حسین نصرتی بازدید : 4284 چهارشنبه 29 آبان 1392 نظرات (4)

آزمون چهار گزینه ای علوم تجربی پایه ی ششم

 

( چهار درس اول )

دریافت فایل آزمون در ادامه ی مطلب

حسین نصرتی بازدید : 2834 جمعه 26 مهر 1392 نظرات (1)

 

نمونه سؤالات چهارگزینه ای درس دوم علوم تجربی ششم ابتدایی

 

(سرگذشت دفتر من)

 

دریافت فایل سؤالات و پاسخنامه در ادامه ی مطلب

 

 

حسین نصرتی بازدید : 3072 سه شنبه 05 شهریور 1392 نظرات (0)
حسین نصرتی بازدید : 3450 جمعه 17 خرداد 1392 نظرات (0)

آزمون چهارگزینه ای درس علوم تجربی ششم دبستان(3درس اول)

1- کنجکاوی کردن عامل ایجاد کدام یک  ازموارد زیراست؟

الف) علم

ب) فرضیه

ج) مسئله

د) مشکل

2- درکدام یک از حالت های زیر بادکنک بهتر بار دار شده و به دیوارمی چسبد؟

الف) کشیدن بر موی چرب

ج ) کشیدن بر موی مرطوب

ب) کشیدن بر موی خشک و تمیز

د) موارد ب و ج

3- به كاربردن اطلاعات جمع آوري شده و اختراعات تازه را چه مي گو يند؟

الف) فن آوري و تكنولوژي

ب) علم

ج) فرضيه

د) نظريه

4- رضا گاز حاصل از ترکیب سرکه و جوش شیرین را در ظرفی در بسته جمع کرد و سپس یک شعله ی کبریت را وارد آن ظرف کرد و در قسمتی از گزارش خود نوشت:« بعد از وارد شدن شعله ی کبریت به ظرف محتوی گاز ، کبریت خاموش شد.»  این عبارت یک  ..........................  است.

الف) مشاهده

ب) فرضیه

ج) نتیجه گیری

د) پرسش

حسین نصرتی بازدید : 6926 پنجشنبه 16 خرداد 1392 نظرات (0)

چه نوع کاغذی قابل بازیافت است؟( ایستگاه فکر ص 19 کتاب علوم ششم ابتدایی )

با اینکه کاغذ و محصولات کاغذی به سادگی قابل بازیابی هستند اما همچنان بزرگ ترین بخش هر سطل آشغالی را به خود اختصاص می‌دهند. کاغذ و مقوا حدود 40 درصد جریان زباله هر شهری هستند.

 چه نوعی کاغذی قابل بازیافت است؟

مقواو مواد مقوایی شامل بسته بندی های مواد غذایی خشک، قوطی های کاغذی,روزنامه و کاغذهای باکیفیت تر ( مثل دفترچه ها، کاغذ کپی، سربرگ‌ها و پاکتها ) همه قابل بازیافت هستند. انواع متفاوت کاغذ مثل کاغذ روزنامه یا کاغذ سفید مرغوب در ستونهای مجزا دسته بندی می‌شوند چون روش فرآیند متفاوتی دارند. مرکز بازیافت تقریبا همه چیزهای کاغذی را که پوشش پلاستیکی نداشته باشند، با جوهر چاپ نشده باشند یا خاکی و آلوده به مواد غذایی نشده باشند، بازیافت می‌کند.

کتاب های با جلد گالینگور,چعبه های پیتزا وهم چنین سایر جعبه های نگهداری مواد غذایی که به مواد غذایی آغشته شده اند, دستمال و حوله های کاغذی و...به دلیل آلودگی غیر قابل باز یافت هستند.

برای بازیافت کاغذ، آن را به قطعات کوچک ریز کرده و با آب مخلوط می‌کنند. بعد آن قدر هم می‌زنند تا خمیر کاغذ به دست می‌آید سپس آن را روی صفحه ای می‌ریزند تا بیشتر آبش بخار شود. در آخر چوب یا الیاف کاغذ باقی می‌ماند و بین غلتک‌ها فشرده و آبگیری می‌شود. این ماده بعد، با خشک کن بخار، خشک می‌شود. محصول به دست آمده کاغذ بازیافتی است.


حسین نصرتی بازدید : 2694 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

آب ژاول

آب ژاول که در فارسی به آن مایع سفید کننده و وایتکس نیز گفته می‌شود، محلولی است که برای گندزدایی و بو زدایی به کار می‌رود.

کاربرد

آب ژاول را برای گندزدایی و بوزدایی به کار می‌برند. از این ماده در صنعت به عنوان رنگ‌زدا و سفیدکننده پارچه و خمیر کاغذ استفاده می‌شود. در خانه‌ها برای ضدعفونی کردن سبزی‌ها و سفید کردن رخت‌ها به هنگام رختشویی از آب ژاول استفاده می‌کنند. این محلول با نام‌های گوناگون در بازار به فروش می‌رسد.

ویژگی‌های شیمیایی

آب ژاول (مایع سفید کننده و وایتکس نیز گفته می‌شود)محلولی است حاوی درصدی از هیپوکلریت سدیم (NaOCl) در آب.این نسبت بسته به مصارف مختلف، متفاوت است.

آب ژاول ماده‌ای سمی است. رنگ آن نزدیک به زرد و طعم و بوی آن تند است.خاصیت ضدعفونی کننده آب ژاول به دلیل تولید کلر آزاد می‌باشد.چنانچه به اشتباه نوشیده شود باید فورا شیر نوشید.

فرایند تولید

آب ژاول را از دمیدن گاز کلر درمحلول سدیم هیدروکسید تهیه می‌کنند. از جمله آزمایش‌هایی که روی آب ژاول انجام می‌شود تعیین مقدار کلر آزاد وتعیین مقدار NaOHاست. آب ژاول محلولی ناپایدار است ودر اثر حرارت و نور به تدریج خاصیت خود را از دست می‌دهد.

تولید به روش تزریق گاز کلر:

Cl2+NaOH          H2O        NaClo+NaCl+H2O

همانطور که از واکنش بالا پیداست، چنانچه گاز کلر را در محلول سود سوزآور وارد کنید، آب ژاول تولید می‌شود. تمامی مخازن و لوله‌های داخل آن که برای تولید مایع سفید کننده به کار می‌روند باید از جنس PVC باشند، زیرا گاز کلر در مجاورت با رطوبت با هر فلزی ترکیب می‌شود.و باعث خوردگی آن می‌شود.

در داخل مخزن سود را میریزند و از پایین گاز کلر را وارد می‌کنند. میل ترکیبی گاز کلر با سود بسیار زیاد است، به همین دلیل گاز کلر در خلال زمانی که از ته مخزن به سطح مخزن می‌رسد، جذب می‌شود.

در اینجاست که هرچه خروجی گاز کلر از سطح مخزن کمتر باشد نشان دهنده ی این است که واکنش دارد به خوبی صورت می‌گیرد.

فایل PDF این مطالب را با کلیک روی «دریافت فایل» دانلود نمایید.


 

 

 

حسین نصرتی بازدید : 9955 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

 

آب اکسیژنه

هیدروژن واکسیژن به غیرازآب،اکسیددیگری رابه نام هیدروژن پراکسیدتشکیل می دهندکه دارای فرمول مولکولیH2O2می باشد. آب اکسیژنه درسال 1918 توسط تنارد ( Thenard ) کشف شد. تناردهیدروژن پراکسیدرابه صورت مقادیرناچیز از واکنش نورخورشید بر روی آب دارای اکسیژن حل شده،به دست آورد.

خواص شیمیایی آب اکسیژنه به طورگسترده متفاوت ازخواص شیمیایی آب می باشد.

آب اکسیژنه ی خالص یک مایع ناروانی است که کمی آبی رنگ می‌باشدوبازحمت زیادمی‌توان آن راتهیه نمود. آب اکسیژنه‌ای که در داروخانه‌ها به اسم آب اکسیژنه ی رقیق فروخته می‌شود محلولی است ازآب اکسیژنه درآب که در 100 قسمت آن سه قسمت آب اکسیژنه است ومانندآب بی‌رنگ وبی‌بوست ومزه تلخی داردوکمی اسیدی است .

دمای ذوب وجوش آب اکسیژنه به ترتیب -89°C  و  150°Cمی باشد. درآب والکل واتربه هرنسبتی حل می شودو 40% از آب سنگین تر است زیرا میزان تجمع آن از طریق پیوند اکسیژنی بیش تر است.

فایل PDF این مطالب را با کلیک روی «دریافت فایل» دانلود نمایید.


 

 

درباره ما
Profile Pic
سلام دوستان عزیز،دانش آموزان گرامی و اولیای محترم : ضمن عرض خوش آمد گویی وبا تشکر از حسن توجه شما نسبت به مسائل آموزشی و تربیتی توجه داشته باشید که کلیه ی مطالب این سایت به صورت طبقه بندی شده می باشد.لذاابتدابادرنظرگرفتن مطلب موردنظرتان ، درقسمت موضوعات سایت به دنبال آن بگردید. چنانچه مطالبی که به دنبال آن هستید در این سایت دریافت نکردید می توانید به وب های دوستان در قسمت لینک دوستان مراجعه نمایید. حسین نصرتـی آمــوزگار پایــه ی ششم دبستان شاهد شهید فهمیده ی سبزوار
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    شما سطح مطالب سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 189
  • کل نظرات : 157
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 2629
  • آی پی امروز : 69
  • آی پی دیروز : 67
  • بازدید امروز : 233
  • باردید دیروز : 176
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 995
  • بازدید ماه : 680
  • بازدید سال : 19,747
  • بازدید کلی : 1,771,907